logo

לתיאום פגישה התקשרי 052-3289053

בדיקות במהלך ההיריון

במהלך ההיריון חשוב לבצע בדיקות למעקב אחר בריאות האם והעובר. מרוכזות כאן הבדיקות שניתן לבצע במהלך ההריון: בדיקות בשליש הראשון של ההיריון: 1. ביקור ראשון (עד שבוע 12 להריון): בביקור הראשון מתבצע איסוף נתונים על העבר הרפואי, תרופות ורגישות לתרופות, ניתוחים קודמים, מחלות משפחתיות וכל פרט רפואי אשר רלוונטי למעקב...

לתיאום בדיקת בדיקות במהלך ההיריון -
התקשרי 052-3289053

צרי קשר

במהלך ההיריון חשוב לבצע בדיקות למעקב אחר בריאות האם והעובר. מרוכזות כאן הבדיקות שניתן לבצע במהלך ההריון:

בדיקות בשליש הראשון של ההיריון:

1. ביקור ראשון (עד שבוע 12 להריון):

בביקור הראשון מתבצע איסוף נתונים על העבר הרפואי, תרופות ורגישות לתרופות, ניתוחים קודמים, מחלות משפחתיות וכל פרט רפואי אשר רלוונטי למעקב ההיריון. בביקור זה מתבצעת:

בדיקת אולטרה-סאונד לקביעת גיל ההיריון, בדיקת תקינותו ומספר העוברים. בהמשך ניתנת הפנייה לביצוע:

בדיקות דם: סוג דם וסקר נוגדנים, ספירת דם כללית, רמת סוכר בדם בצום, קיום חיסון לאדמת, צהבת, ונוגדנים לעגבת, שתן לכללית ותרבית. בנוסף ניתן לבדוק גם קיום חיסון לאבעבועות רוח, CMV, טוקסופלסמה לפי הצורך. הבדיקה מבוצעת בצום.

בדיקות סקר גנטיות:

המלצה על בדיקות לנשאות של מחלות גנטיות על פי מוצא משפחתי של בני הזוג.
דיון לגבי הרצון לבצע בדיקת דם לא חודרנית לאבחון גנטי – Noninvasive Prenatal testing – NIPT

2. בדיקת אולטרה-סאונד לשקיפות עורפית:

בדיקה זו מבוצעת בין השבועות 10+6-13+6 והיא מסייעת לזהות סיכון מוגבר לתסמונת דאון. על מנת לשפר את רמת הדיוק בהערכת הזיהוי המוקדם של תסמונת דאון, מומלץ לעבור גם בדיקת דם נלווית הנקראת סקר ביוכימי טרימסטר ראשון.

סקר ביוכימי שליש ראשון: בדיקת דם בה נבדקים 2 חומרים הורמונליים אשר מסייעים לשקלול הסיכון לתסמונת דאון ומשפרים את דיוק הניבוי הסטטיסטי.

3. בדיקת סיסי שליה:

בדיקה זו מתבצעת בשבועות 11-13 ומטרתה לזהות מחלות תורשתיות וכן תסמונת דאון. הבדיקה הינה חודרנית וכרוכה בסיכון מעט מוגבר ביחס לדיקור מי שפיר.

בדיקות בשליש השני של ההיריון:

1. בדיקת אולטרה-סאונד לסקירת מערכות מוקדמת:

בדיקה זו מבוצעת בשבועות 14-16 דרך הנרתיק, הבטן או באופן משולב. הבדיקה סוקרת את מערכות הגוף של העובר על מנת לשלול מומים מבניים.

2. סקר ביוכימי שליש שני:

בדיקת דם בה נבדקים 3 חומרים הורמונליים אשר מבוצעת בשבועות 16-19 להריון (סקר משולש). מטרתה של בדיקה זו היא לאתר עוברים בעלי סיכון לבעיות מבניות ומומים במערכת העצבים, וכן לאבחן סיכון מוגבר לתסמונת דאון. יש להביא לבדיקה את גיליון מעקב ההיריון. ישנה אפשרות להרחיב את הסקר הביוכימי ולבצע סקר מרובע (בתוספת אינהיבין) או סקר משולב (בשקלול השקיפות העורפית והסקר הביוכימי של השליש הראשון).

3. בדיקות מעבדה של שליש שני:

ספירת דם ושתן לכללית ותרבית.

4. דיקור מי שפיר:

נעשה בשבועות 17-21 להריון, על פי הנחית הרופא במקרים בהם ישנה הוריה רפואית, כגון: סיכון מוגבר לתסמונת דאון כתוצאה מגיל האם (מעל 35 שנה בעת הכניסה להריון), סיכון מוגבר על פי בדיקות הסקר הביוכימי שליש ראשון, שני, או משולב, קיום מחלות גנטיות מסויימות במשפחה, או הימצאות ממצאים בבדיקות האולטראסאונד. הבדיקה הינה חודרנית וכרוכה בסיכון מסויים להפלה. מומלץ להיוועץ ברופא המטפל במידה ומעוניינים לבצע דיקור מי שפיר בהיעדר הוריה רפואית.

5. בדיקת אולטרה-סאונד לסקירת מערכות טרימסטר שני:

בדיקה זו מבוצעת בשבוע 20-24 להריון. הבדיקה סוקרת את מערכות הגוף של העובר על מנת לשלול מומים מבניים. הבדיקה מתייחסת גם להתפתחות האיברים ביחס לסקירה המוקדמת.

6. בדיקת אולטרה-סאונד מכוונת:

בדיקה זו מבוצעת במצבים בהם יש הוראה רפואית בהפניית הרופא המטפל או הרופא המבצע את סקירת המערכות המוקדמת או המאוחרת.

7. אקו לב עובר:

בדיקה זו מבוצעת במידת הצורך על פי הפניית הרופא המטפל וכוללת הדמיה מפורטת של לב העובר. הבדיקה מבוצעת על ידי קרדיולוג ילדים. לרב הבדיקה מבוצעת לאחר שבוע 20.

8. העמסת סוכר:

בדיקה זו מבוצעת בשבוע 24-28 להריון, ללא צום מקדים ולאחר ארוחת בוקר רגילה. במעבדה על הנבדקת לשתות 50 גרם סוכר מהול במים ולאחר שעה נלקחת בדיקת הדם. בדיקה זו מזהה נשים בסיכון לסוכרת הריון. במידה והבדיקה אינה תקינה, מתעורר החשד לסוכרת הריון. במקרה זה מתבצעת העמסת סוכר של 100 גרם, הנערכת בצום ונמשכת כ- 3 שעות.

9. סקר נוגדנים ומתן אנטי D:

כאשר יש סוג דם RH-, מתבצע סקר נוגדנים חוזר וניתן חיסון אנטי D (כאשר הסקר שלילי).

חיסון שעלת:

על פי המלצת משרד הבריאות יש לקבל חיסון שעלת בין שבוע 26-36. החיסון ניתן לאשה ההרה. מטרת החיסון היא לתת הגנה חיסונית ליילוד הרך עד אשר הוא מקבל את מנת החיסון הראשונה שלו בגיל חודשיים.

בדיקות בשליש השלישי להריון:

1. אולטרה-סאונד למעקב אחר גדילה העובר:

בשבועות 30-33 להריון נערכת בדיקת אולטרה-סאונד נוספת שמטרתה לבדוק את גדילת העובר, כמות המים, מיקום השלייה ומדדים נוספים. ניתן לבצע אבל אין המלצה גורפת:

2. בדיקת אולטרה-סאונד לסקירת מערכות שלישית:

בדיקה זו מבוצעת בשבוע 30-34 להריון. הבדיקה סוקרת את מערכות הגוף של העובר על מנת לשלול מומים מבניים התפתחותיים מאוחרים. הבדיקה מתייחסת להתפתחות האיברים ביחס לסקירות שבוצעו קודם לכן. מושם דגש מיוחד על התפתחות מערכת העצבים, הכליות, הראות ומערכת השלד.

3. בדיקות מעבדה של שליש שלישי:

משטח נרתיקי לחיידק GBS, שתן לתרבית וכללית וספירת דם עדכנית. הבדיקות מבוצעות בשבועות 35-37 וכך מתקבלת תשובה עדכנית התקפה ללידה. במידה והתרבית ל GBS חיובית יש לתת אנטיביוטיקה מניעתית בלידה.

4. במידת הצורך מתבצעות בדיקות אולטרה-סאונד נוספות למעקב אחר גדילה העובר

בדיקות בשבוע 40 ואילך:

מעקב הריון עודף: להריונות שעברו את תאריך הלידה המשוער. מעקב באמצעות בדיקות מוניטור עוברי ואולטרה-סאונד עד ללידה.

על מנת לבצע את מעקב ההיריון על הצד הטוב ביותר – חשוב שתקפידי לעשות את הבדיקות בזמן ותביאי את תוצאות הבדיקות לכל ביקור שלך אצל הרופא המטפל.

צרי קשר

ההזמנה נשלחת באופן אישי לד"ר ורד אייזנברג ופרטיה אינם מתפרסמים בשום פנים.

להזמנת תור עם ד''ר ורד אייזנברג התקשרי 052-3289053 או צרי קשר ע''י מילוי הטופס ופנייתך תיענה בהקדם האפשרי.

שלחי

ההזמנה נשלחת באופן אישי לד"ר ורד אייזנברג ופרטיה אינם מתפרסמים בשום פנים.